Töltés...
A 74nullanulla.hu is beszámolt róla, hogy hazánkban is megkezdték a koronavírus-fertőzésen átesett embereknek a plazmavételét, hogy vérplazmáikat a betegek gyógyítására használják fel.
Tudományos konzorcium alakult az Operatív Törzs támogatásával, melynek szakmai partnere a magyarországi Plazma Pontokat működtető Plazmaszolgálat is.
koronaplazma1
Ennek okán azt kérik a koronavírus-fertőzésen átesett, gyógyult betegektől, hogy jelentkezzenek plazmaadásra, hiszen ezzel életeket menthetnek. A koronavírussal fertőzött betegek immunrendszere ellenanyagot, úgynevezett antitestet termel a vírus ellen, mely segítségével legyőzi a betegséget. Ezt az anyagot a gyógyult, egészséges emberek plazmájából egy speciális eljárással ki tudják nyerni, majd azt a súlyos állapotban lévő betegek számára beadni.
Azok a férfiak és nők, akik igazoltan átestek a koronavírus fertőzésen, minimum két hete tünetmentesek és feloldották már esetükben a karantént a www.koronavirusplazma.hu oldalon tudnak jelentkezni, hogy a budapesti centrumban adhassanak plazmát. Ez a fajta plazmaadás senkire nem jelent veszélyt, hiszen a jelenlegi járványügyi előírások szigorú betartása mellett veszik le az egészséges emberek plazmáját.
koronaplazma2
Ahogy a cikk írja, országszerte, így Kaposváron is várják azokat a koronavíruson átesett, már meggyógyult plazmaadókat, akiknek plazmájára a gyógyszergyári körülmények között előállított plazmakészítmény előállításához van szükség, mely szintén segítségre lehet a koronavírus fertőzött betegek gyógyításában.
Ráadásul nem is csak egyszer adhatnak plazmát, rájuk is ugyanazon előírások vonatkoznak, mint a korábbi plazmaadókra, annyi a különbség, hogy az ő vérplazmájukra most még nagyobb szükség van, hogy minél több betegen tudjanak segíteni.
Szerző: a 74nullanulla.hu
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!